- Screen Shot 2018-03-29 at 0.28.33.png (280.96 KiB) Viewed 13557 times
Log-ове и графики с Geiger counter
-
Re: Log-ове и графики с Geiger counter
Да добавя update
- LVA
Здравейте,
програмката се развива чудесно и с тези темпове скоро ще покрива 100% от функционалността на PC-link протокола
Като наблюдение - нямам опит с Tkinter (както и с Tcl/Tk) и е възможно да има начини да се разкраси със смяна на default-ите. Но все пак да попитам, има ли причина да ползвате точно него, а не някоя друга абстракция за GUI, например PyQt или wxPython? И двете имат native look&feel и предполагам със сходно количество работа откъм UI код ще изглеждат доста по-красиво.
Тествал съм го под Linux, където работи чудесно като функционалност, но като интерфейс... освен Motif-образния му изглед, не ми разпознава скалирането на шрифтовете, та част от текстовете са много ситни.
програмката се развива чудесно и с тези темпове скоро ще покрива 100% от функционалността на PC-link протокола
Като наблюдение - нямам опит с Tkinter (както и с Tcl/Tk) и е възможно да има начини да се разкраси със смяна на default-ите. Но все пак да попитам, има ли причина да ползвате точно него, а не някоя друга абстракция за GUI, например PyQt или wxPython? И двете имат native look&feel и предполагам със сходно количество работа откъм UI код ще изглеждат доста по-красиво.
Тествал съм го под Linux, където работи чудесно като функционалност, но като интерфейс... освен Motif-образния му изглед, не ми разпознава скалирането на шрифтовете, та част от текстовете са много ситни.
-
Всъщност GUI библиотеката може да се смени сравнително лесно.
Идеята беше да имаме нещо, което се ползва бързо и лесно (да не се учи 1 месец ), за да се направи фукционалността.
Може след като направим графиките и глезотийките покрай тях да сменим и GUI библиотеката.
Накрая едно пакетиране и ще заприлича на истински дектоп софтуер.
Идеята беше да имаме нещо, което се ползва бързо и лесно (да не се учи 1 месец ), за да се направи фукционалността.
Може след като направим графиките и глезотийките покрай тях да сменим и GUI библиотеката.
Накрая едно пакетиране и ще заприлича на истински дектоп софтуер.
-
LVA wrote:Здравейте,
Ами аз като мързелив админ избрах това което върви по дефаулт с питон 3 и съответно не се налага да се инсталират допълнителни библиотеки. Т.е. да върви с минимални усилия. Иначе както казва Свилен не мисля че е проблем да се промени на каквото и да е.
На мен основното ми изискване е да се налага минимален брой интервенции по ОС, инсталации и прочие и същевременно да е максималкно преносимо. От 20 години работа с Линукс ми е писнало от dependency hell ситуации, слагаш едно, то иска друго, то иска други 3 ..., искам да е нещо просто за пускане. Това предполагам може да се заобиколи ако се пакетира програмата за всеки ОС с всичко необходимо но това тепърва предстои да разбера как се прави и дали ще може лесно да се направи.
Поздрави.
- LVA
Когато стигнем до там, ние ще имаме грижата да пакетираме и дистрибутираме туулчето, като част от официалното репо. Аз имам опит с wxWidgets, но няма да е проблем и на PyQt да е. Особено като е интерпретиран скрипт - както вероятно ще е под Linux - пускаш го, казва ти "инсталирай си ..., за твоето дистро командата е ...". Под OSX е подобно, под Windows - exe.