Здравейте,
От около месец притежавам гайгер-мюлеров брояч, закупен от "Роботев".
Броячът работи непрекъснато и доскоро нямаше преоблем.
От три дни се получи следният ефект - докато работи, постепенно избледнява едната цифра на седем сегментния дисплей и след време изгасна съвсем.Това е разрядът след десетичната запетяа, в режим на измерване на микро сиверти. След около 2-3 часа работа, отново светна, но след около 5 часа изгасна пак.
След рестарт светна нормално и за сега работи, но ми се иска да знам, как мога да проверя къде е проблемът или трябва да рекламирам устройството в магазина.
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрави,
Седем сегментен дисплей - странен проблем
- LVA
Re: Седем сегментен дисплей - странен проблем
Здравей,
проблемът е заради това, че дисплеят не дава идеален контакт с рейките, на които сме го качили. Пробвай да го натиснеш надолу към платката, би трябвало да се оправи. Не е нужно да разглобяваш нищо, просто натисни плексигласа над дисплея с пръсти (един вид да стиснеш целия брояч), плексигласът ще се огъне достатъчно, за да натисне дисплея надолу.
проблемът е заради това, че дисплеят не дава идеален контакт с рейките, на които сме го качили. Пробвай да го натиснеш надолу към платката, би трябвало да се оправи. Не е нужно да разглобяваш нищо, просто натисни плексигласа над дисплея с пръсти (един вид да стиснеш целия брояч), плексигласът ще се огъне достатъчно, за да натисне дисплея надолу.
-
Re: Седем сегментен дисплей - странен проблем
Здравейте,
Повече не се е проявявал този проблем. За всеки случай изпълних и това, което ми написахте.
Благодаря за съвета.
Поздрави.
Повече не се е проявявал този проблем. За всеки случай изпълних и това, което ми написахте.
Благодаря за съвета.
Поздрави.